Коментарите на парламентарно представените политически формации във връзка с предложения от

...
Коментарите на парламентарно представените политически формации във връзка с предложения от
Коментари Харесай

ГЕРБ-СДС взеха мандата и предложиха проектокабинет. Кой ще го подкрепи?


Коментарите на парламентарно показаните политически обединения във връзка с предложения от ГЕРБ-СДС проектокабинет през днешния ден останаха спестовни. Броени минути преди връчването на мандата от ПП-ДБ още веднъж потвърдиха, че отхвърлят поддръжка.

" Няма да подкрепим държавно управление на ГЕРБ-ДПС, за което си мечтае Пеевски, тъй като идващите промени, нужни на България, са невъзможни с тях ", написа във Facebook съпредседателят на ПП-ДБ Кирил Петков.

Отказ пристигна и от " Възраждане ". " Позицията ни остава непроменена – кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи няма да подкрепим ", обявиха от партията.

От Българска социалистическа партия също няма да гласоподават за кабинета в зала, защото препоръчаният състав на Министерски съвет не кореспондира със поръчката, която ГЕРБ са създали за експертен кабинет, изясни в Русе заместник-председателят на парламентарната група Иван Иванов.

От Движение за права и свободи и Има Такъв Народ през днешния ден резервираха безмълвие, а най-малката парламентарна група – тази на " Величие ", беше забъркана в скандал. Причината – пост в обществената мрежа X (преди Туитър) на съоснователя на партията Ивелин Михайлов, в който той приканва депутатите от групата да поддържат държавното управление.

Пред БНР обаче той заяви, че профилът му е бил хакнат и различен от негово име е направил обявата: Според Михайлов държавно управление в границите на 50-отото Народно събрание не може да се сформира и единственият излаз са нови избори:

" Смятам, че в тази групировка на партии и депутати, които са сега в Народното събрание, не може да излъчи държавно управление, което може по някакъв метод да вземе решение за положителното на България ". 
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР